Arte

Moooi x Arte

Kada dva vrhunska dizajnerska brenda udruže snage, može se očekivati nešto zaista posebno. To važi i za saradnju između Moooi i Arte.

Moooi je vrhunski dizajnerski brend koji je osnovao Marcel Vanders. Već više od decenije oni inspirišu svet svojim inovativnim, provokativnim ali istovremeno poetičnim kreacijama.

Arte je međunarodnu slavu  stekao kao dizajner najluksuznijih i najsofisticiranijih zidnih obloga. Poznate po kvalitetnom i izvrsnom dizajnu, Arte zidne obloge krase zidove raznih enterijera širom sveta.

Inspirisani jedni drugima, Moooi i Arte kreirali su luksuznu kolekciju zidnih obloga.

 

THE EXTINCT ANIMALS COLLECTION

 

Ova kolekcija zidnih obloga slavi raznolikost prirodne lepote. Svaki dizajn u okviru kolekcije inspirisan je karakteristikama jedne istrebljene životinje. Upečatljive kombinacije boja, karakteristike krzna, perja ili kože, živopisno oslikavaju naše zidove. Neki dezeni pripovedaju priču, dok drugi stimulišu naša čula koristeći slike i teksture.

 

Životinjski vrt
Zidna obloga digitalno štampana na mekom tekstilu. Ovde se skriva svih 10 vrsta istrebljenih životinja koje su inspirasale ovu kolekciju.

 

Aristo Kvaga
Ova prelepa zidna obloga je inspirisana nežnim karakteristikama i kraljevskim izgledom Aristo Kvage.

 

Oklopni vepar
Kombinovanjem gaze i japanskog papira, dobija se utisak krzna oklopnog vepra. Gornji deo njegovog tela bio je prekriven crnim i zlatnim prugama, što mu je davalo karakterističan izgled.

 

Dodo Pavone
Mekoća ovih 3D zidnih obloga inspirisana je prirodnim krznom ptice Dodo Pavone. Šara oponaša zanimljiv izgled njenog raznobojnog perja.

 

Cvetni morski konjic
Ova zidna obloga sa plišanom završnom obradom inspirisana je tajanstvenim cvetnim morskim konjicima, koji su tokom evolucije dobili dodatke u vidu lišća u žutoj, braon i zelenoj boji. 

 

Patuljasti nosorog
Meke antilop 3D zidne obloge, oblikovane su prema na jedinstvenoj strukturi sivo-smeđih nabora koji su davali izgled oklopa telu patuljastog nosoroga.

 

Kišobran-lignja
Ove zidne obloge odlikuje utisnuta tekstura, bazirana na koži kišobran-lignje koja je prekrivena bioluminiscentnim 'draguljima' koji menjaju boju u skladu sa njenom okolinom.

 

Leteće koralne ribe
3D zidne obloge sa satenskim izgledom i šarom koja podseća na pektoralna peraja leteće koralne ribe u obliku nežnih, tankih, providnih krila.

 

Rumeni lenjivac
Ove obloge sa plišanom završnom obradom, podsećaju na prelepo krzno rumenog lenjivca, koji je svoj život živeo tako mirno i tiho da su alge pronašle način rasta na spoljnim slojevima svog krzna, dajući im dah sjaj.

 

Kaligraf ptica
Otisci laka visokog sjaja predstavljaju elegantno repno perje ženske kaligraf ptice.

 

Bradati Leopard
Zidna obloga obložena plutom i plišom inspirisana je krznom Bradatog leoparda. 

 

Pratite nas na instagramu

@PolyDec

Ⓒ 2017 Poly Dec d.o.o. Inc. All Rights Reserved

Developed by Mini STUDIO Publishing Group