Arte

Enigma – Mitski i futuristički

Mnogi enterijeri traže specifičan, unikatni dizajn. U suprotnosti sa dosadašnjim uobičajenim rešenjima, krajnji rezultat ovih tapeta je jak i upečatljiv izgled. Boje, vrsta materijala i oblici su odvažni. Za dizajnera enterijera ovo je fantastičan izazov i nezaboravno iskustvo... Tekstil na zidu.

Naravno da su zidovi obloženi tkaninom poznati i znamo kako izgledaju, ali nova kolekcija Enigma je veoma drugačija. Tehnika koja se koristi je inovativna i savremena. Dizajneri u Arteu su uvek bili trendseteri kada su u pitanju nove boje i korišćenje najnovijih materijala i tehnika. U ovoj kolekciji kortisti se tehnika oblikovanja toplotom. Prvi put je ova tehnika korišćena u kolekciji Intrigues, a Eclipse i Enigma su njeni dostojni naslednici.

Tri dimenzije – Kroz proces termoformiranja, različiti oblici se utiskuju u materijal. Oblik je stalan, a materijal je mekan i nežan na dodir. Jednim ujednačenim pokretom se dobijaju trodimenzijalne tapete.

Ova specijalna kolekcija ima tri različita dezena i tri vrste tkanina: mat tkanina, sjajan satenski materijal i materijal od prevrnute kože. Svaki dizajn ima svoje specijalne nijanse boja.

Prvi dizajn, Flex, sastoji se od neobičnih geometrijskih delova. Gledajući iz daljine, ovi delovi se smanjuju i formiraju talasaste oblike. Flex je dostupan u odvažno žutoj, u tamo zlatnoj, titanijum sivoj i tamno plavoj boji.

Nežan na dodir

Charm je tradicionalniji dezen, ali i dalje neobičan. Besprekorno kreativan damask motiv je utisnut u materijal sa izuzetnom pažnjom. Elegantna šara je prilično velika, ali su linije veoma precizne. Charm se nudi u pet atraktivnih nijansi: bež, tamno braon, kraljevsko plava, ružičasta i siva.

Savet – sve vrste tapeta iz ove kolekcije povećavaju nivo akustične zaštite u prostoru, što povećava lični komfor i može biti prednost u nekim situacijama. Enigma odlično izgleda kako na plafonima tako i na zidovima. Takođe, može da sakrije sitne pukotine na lošije obrađenim zidovima. 

 

Pratite nas na instagramu

@PolyDec

Ⓒ 2017 Poly Dec d.o.o. Inc. All Rights Reserved

Developed by Mini STUDIO Publishing Group